The Influencers

Βασίλης Καλλίδης
Βασίλης Καλλίδης

Ο σεφ και TV personality μας μιλά λίγο πριν το talk του στο Utopia @ Golden Hall.

Ο Βασίλης Καλλίδης είναι ένας άνθρωπος που δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο σεφ και TV personality έχει αγαπηθεί από το κοινό τόσο για τις συνταγές του όσο και για την αμεσότητά του. Ό,τι προτείνει μέσα από τη μαγειρική του στήλη στην πρωινή εκπομπή της Φαίης Σκορδά πετυχαίνει, ενώ μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο γνωρίζοντάς μας τη γαστρονομική σκηνή κάθε χώρας μέσα από την εκπομπή του "Streat Food".

Ο άνθρωπος που μας έχει σερβίρει στα εστιατόρια του πραγματικό soul food και μας έχει προσφέρει fine dining εμπειρίες, θα είναι καλεσμένος του Δημήτρη Αργυρόπουλου στη θεματική New Nomads στο Utopia @ Golden Hall για να μας μιλήσει για τo φαγητό, τα ταξίδια του, την τηλεόραση και τα πολύ πετυχημένα εστιατόριά του. Λίγο πριν βρεθεί στο concept store, του θέσαμε μερικές ερωτήσεις για να μας δώσει τον τόνο για όλα τα ενδιαφέροντα πράγματα που θα συζητήσει την Τετάρτη 19/6 στις 17:00 στο χώρο του Utopia @ Golden Hall, όπου φυσικά μπορείτε ελεύθερα να παραβρεθείτε κι εσείς και να παρακολουθήσετε live τη συνέντευξη.

Έχεις ταξιδέψει και έχεις φάει σε όλον τον κόσμο. Ποιο είναι το πιάτο/φαγητό που κάθε φορά που το γεύεσαι σχεδόν δακρύζεις;

Το φαγητό που με κάνει κάθε φορά να δακρύζω είναι το sushi στο εστιατόριο YAMAZAKI μέσα στην ψαραγορά στο Τόκυο, το οποίο είναι επισήμως και με την υπογραφή μου το καλύτερο που έχω δοκιμάσει!

Έχεις δουλέψει στην τηλεόραση με τις κορυφαίες παρουσιάστριες/show-women. Πες μας ποια είναι πραγματικά η πιο καλή μαγείρισσα και ποια δεν έχει καμία σχέση με την κουζίνα;

Αν και αποφεύγω να απαντώ για τις παρουσιάστριες, δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι η Ελένη Μενεγάκη είναι μια εξαιρετική μαγείρισσα. Επίσης, φιλότιμες είναι οι προσπάθειες μαγειρικής και της Φαίης Σκορδά. Όσο για την χειρότερη μαγείρισσα, την ξέρω και την ξέρετε, αλλά δεν θα την αποκαλύψω εγώ!

Κάνεις μια φανταστική ταξιδιωτική εκπομπή γαστρονομίας που αναδεικνύει τόσο το street food από όλο τον κόσμο, όσο και την υψηλή γαστρονομία κάθε χώρας. Εσένα η καρδιά σου αν έπρεπε να διαλέξει ένα από τα δύο, τι θα διάλεγε;

Η καρδιά μου χτυπάει πιο δυνατά για το street food παρόλο που είμαι γεννημένος για τα αλώνια και τα σαλόνια και μου αρέσει η πολυτέλεια, το καλό κρασί και τα σαλόνια. Ευτυχία για μένα είναι να απολαμβάνω το tacos μου όταν βρίσκομαι στο Μεξικό πάνω στον αυτοκινητόδρομο Ε69!

Ποιο είναι το γαστρονομικό trend του 2019 που αγαπάς και ποιο είναι αυτό δεν καταλαβαίνεις καν γιατί είναι trend;

Το 2019 δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο trend παγκοσμίως. Το τελευταίο που επικρατεί και μου αρέσει είναι η ανάδειξη της vegan σκηνής κάτι που απολαμβάνω ειδικά όταν πηγαίνω στην Αμερική, όπου το vegan είναι υπέροχο εν αντιθέσει με την Ευρώπη.
Πάντως , το trend που δεν μπορώ να βλέπω άλλο στο instagram είναι όλοι αυτοί οι σεφ που πιάνουν οτιδήποτε με μια μακριά ασημένια λαβίδα – κοινώς υπερμέγεθες τσιμπιδάκι φρυδιών. Εντάξει, είναι ΟΚ, αν θες να τη χρησιμοποιήσεις για να πιάσεις ευπαθή βρώσιμα άνθη ή micro-green στη διακόσμηση ενός πιάτου, αλλά όχι φέτες μπέικον σε πίτσα!

Αν θα μπορούσες να μαγειρέψεις σε οποιονδήποτε celebrity του πλανήτη, ποιος θα ήταν αυτός και ποια πιάτα/κουζίνα θα επέλεγες να του σερβίρεις;

Η Madonna φυσικά, αλλά επειδή η ίδια είναι ιδιαίτερη και λιτοδίαιτη (ακούγεται ότι η διατροφή της είναι vegan και περιορίζεται σε πρασινάδες μόνο) η δική μου μαγειρική δεν θα είχε μεγάλα περιθώρια ανάδειξης.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης